OM FUELBOXSAKNADE GODA SAMTAL

Berta Lende Röed från Norge är grundaren av FuelBox. Hennes längtan efter goda samtal i sin egen relation födde idén till goda samtal på box. Här berättar hon hur det gick till:

Jag är gift med en fantastisk man där långa, djupa samtal alltid varit vår grej. I början av vår relation pratade vi i timmar om allt mellan himmel och jord men när vi fick två barn, förutom mina två pojkar från ett tidigare äktenskap, försvann nyfikenheten och frågorna vi brukade ställa varandra. Samtalen ersattes med vardagliga måsten och trötta kvällar framför Tv:n i varsin soffa.

Jag började sakna våra goda samtal. Ni vet, de där konversationerna som handlar om något mer än hur man har haft det på jobbet, vem som ska hämta barnen på dagis eller vilken bil grannen precis har köpt. En dag skrev jag ner massa frågor som jag ville ställa till min man och som jag önskade att han ställde till mig. Jag samlade frågorna i ett kuvert och lördagen därefter tog vi fram dem. Vi behövde endast några få frågor då varje ämne blev till långa, goda samtal och vi pratade i flera timmar. Det blev en magisk kväll – vi hade hittat tillbaka till vår grej.

 

EN GOD IDÉ?

Jag kände direkt att vi hade upptäckt något som andra par också skulle ha glädje av och lät våra vänner i parförhållanden testa. Feedbacken var enbart positiv med samma konklusion – att det var underhållande, viktigt och meningsfullt. Kort därefter presenterade jag min idé för Innovasjon Norge och med deras stöd kunde jag sex månader senare lansera FuelBox för par – Goda samtal på box.

Tre år senare säljs hela åtta varianter av FuelBox i länder över hela världen och vi gör ett flertal skräddarsydda boxar för företag varje år. Med experthjälp från psykologer, professorer och pedagoger har vi tagit fram boxar för par, kompisar, familjer, ungdomar och företag. Alla varianter har ett gemensamt mål: att skapa goda samtal som engagerar och underhåller samtidigt som de utvecklar och stärker individ och relationer.

Jag hoppas att ni med hjälp av er FuelBox upptäcker något nytt med varandra eller förstår varandra på ett helt annat sätt. Att ni vågar dela med er av viktiga och allvarliga saker samtidigt som ni har kul och skrattar så att ni gråter.

Kram Berta